Juuri nyt

Elinkeinopolitiikka uusiksi – rakennetaan kaupunkia, joka hengittää tulevaisuutta

Pienyrittäjänä pohdin usein sitä, miten Helsinki voi tukea elinkeinopolitiikallaan eri keinoin yrittäjiä menestymään ja työllistämään. Tässä muutamia ajatuksia siitä, mitä pitäisi muuttaa. Helsingin…

Tukeeko Helsinki riittävästi turvallisia ja vakaita asumisen muotoja?

Turvallinen ja vakaa asuminen on paitsi yksilön perusoikeus, myös kaupungin kestävän kehityksen perusta. Helsingissä on vuosien ajan panostettu kohtuuhintaiseen asumiseen erityisesti vuokra-asuntojen…

Betonista basilikaa – kaupunkiluonto kuuluu kaikille! 🌿

Kaupunkiviljely ei ole vain trendikäs harrastus – se on tapa rakentaa yhteisöllisyyttä, lisätä hyvinvointia ja tuoda vihreys osaksi arkea. Helsinki voisi tehdä paljon enemmän tukeakseen viljelyä ja…

Byrokratian hitaus jarruttaa Helsingin kehitystä ja yrittämistä

Helsingissä on valtavasti luovia ideoita, mutta liian usein ne juuttuvat hallinnon rattaisiin. Esimerkiksi pienyrittäjät, jotka haluavat avata pop-up-liikkeitä tai uusia palveluita, joutuvat…

Kaikki irti tekoälystä kaupungin kehittämisessä

Tekoäly on täällä, halusimme tai emme – mutta hyödynnämmekö sitä viisaasti? Helsingin on aika ottaa kaikki irti datasta ja tekoälystä päätöksenteon tueksi. Vain näin voimme rakentaa…

Alueiden eriytyminen Helsingissä on pysäytettävä!

Helsinki on kaupunki, joka tunnetaan tasa-arvoisista palveluistaan ja korkeasta elämänlaadustaan. Kuitenkin pinnan alla kytee ongelma, josta ei puhuta tarpeeksi: kaupunginosien välinen eriytyminen eli…

Kenen ehdoilla Helsinkiä rakennetaan – ja ketä sen pitäisi palvella?

Tässä viisi asiaa, jotka pitäisi muuttaa NYT, jos haluamme kaupungin, jossa ihmiset voivat hyvin: 1. Tehokkuus ennen ihmistä? Liian monta aluetta on suunniteltu sijoittajien ehdoilla – ei asukkaiden.…

Palvelut kuuluvat kaikille - ei vain postinumeron perusteella!

Onko postinumerosi este terveydelle? Helsingissä näyttää siltä, että palveluiden taso riippuu liikaa siitä, missä sattuu asumaan. Mielenterveyspalveluihin jonotetaan kuukausia, toisilla alueilla…

Lisää ulkokuntosaleja Helsinkiin - ja pidetään ne kunnossa!

Helsingin kaupungin tulisi lisätä ulkokuntosalien määrää ja panostaa niiden kunnossapitoon. Ulkokuntosalit ovat ilmaisia, kaikkien saavutettavissa ja edistävät asukkaiden terveyttä matalalla…

Palstaviljely ja siirtolapuutarhat ovat tärkeitä kaupunkilaisille

Vihreää tilaa ja yhteisöllisyyttä kaupungin keskellä Helsinki on tiivistyvä kaupunki, jossa rakennusnosturit kurkottavat yhä korkeammalle ja viheralueet kutistuvat. Tässä kehityksessä palstaviljely ja…

Stadin on panostettava asukasdemokratian lisäämiseen

Kuntavaalien läheisyys on pannut minut pohtimaan sitä, miten helsinkiläisten aktiivisuutta vaikuttaa omiin asioihinsa voisi lisätä äänestämisen lisäksi. Tällaisia asioita nousi mieleeni. Mitä Sinä…

Haltialan kotieläintilan myyntisuunnitelmat on pysäytettävä!

Haltialan kotieläintilan myyminen yksityiselle taholle heikentää merkittävästi lasten mahdollisuuksia tutustua kotieläimiin maksutta ja helposti saavutettavassa ympäristössä. Tällä hetkellä tila…

Panostetaan lasten ja nuorten hyvinvointiin Helsingissä

Lasten ja nuorten oppimisen ja mielenterveyden haasteet ovat kasvussa, ja näihin ongelmiin on tarjottava tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämä ei onnistu ilman riittävää ja osaavaa…

Oppiminen on perusoikeus. Myös aikuisilla!

Istuva hallitus on kyseenalaistanut aikuisopiskelun tärkeyden ja purkanut sen tukimuotoja monin tavoin. Aikuisopiskelun yksilölliset hyödyt kertautuvat kuitenkin myönteisesti. Yhteiskunnallisen…

Kulttuuri lisää Helsingin elinvoimaa

Kulttuuri on Helsingissä iso työllistäjä ja tuo alueelle elinvoimaa. Kulttuurin eri ilmenemismuotojen ammattilaisten oikeuksia tulee vahvistaa. Tekijänoikeuksista tulee huolehtia ja kulttuuri- ja…

Erityistä tukea tarvitsevien lasten asemaan lisää huomiota

Helsingissä varhaiskasvatuksessa on vuosittain noin 35 000 lasta, joista arviolta 3 500-4000 lasta saa tehostettua tai erityistä tukea vuosittain. Varhainen tuki on sekä inhimillisesti että…

Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kustannuksia kohtuullistettava

Monien urheiluseurojen kausimaksut Helsingissä ovat korkeita, ja varusteiden, pelimatkojen ja lisämaksujen kanssa harrastaminen voi nousta tuhansiin euroihin vuodessa. Tämä rajaa vähävaraisia perheitä…

Koulutuksen tasa-arvoon vielä matkaa!

Yksittäisten kansalaisten tasolla tasa-arvon ja sivistyksen pitäisi kohdata mahdollisuuksien tasa-arvona, oikeutena oppia. Koulutuksen ja sivistyksen saavuttaminen on vahvasti tasa-arvokysymys, myös…

Helsingiltä tukea aikuisten kouluttautumiselle!

Istuva hallitus tavoittelee sataatuhatta uutta työllistä, mutta kehitys on ollut päinvastaista. Työttömyys on valtakunnallisesti noussut jo 10%:iin työvoimasta. Samaan aikaan hallitus leikkaa…

Kulttuuri ja taide on hyödyllistä koko Helsingille

Helsingin on tuettava asukaslähtöistä kulttuuria tarjoamalla avoimia kohtaamis- ja tekemisen tiloja, kuten kirjastoja ja kulttuurikeskuksia, ja kannustettava kaupungin alueella toimivia…